Alpinism utilitar Cluj
0

Cum să devin alpinist utilitar : beneficii, program de lucru (II)

Cum să devii alpinist utilitar : beneficii și program de lucru (II)

Experiența, instruirea / certificările și echipamentele necesare pentru a deveni alpinist utilitar au fost prezentate în prima parte a acestei serii. iIn contnuare ne îndreptăm atenția către o zi din viața unui alpinist. Care este timpul de lucru ? Cum sunt avantajele? Vei călători mult? Acestea sunt întrebările pe care le explorăm în a doua parte a studiului nostru : „Cum să devin alpinist utilitar ?”.

Programul de lucru

Flexibilitatea si adaptabiltatea este una dintre cerintele profesiei de alpinistul utilitar. Dacă dvs. sunteți în căutarea unui program de munca de la 8:00 am la 5 pm, de luni până vineri, un timp de lucru care iti ofera o rutina zilnica, atunci ar trebui să căutați un job în altă parte. Zilele de lucru pot începe devreme si uneori se sfârșesc târziu, variind între 8 – 10 ore și uneori mai mult. Unii alpinisti vor avea timp de lucru de acest gen chiar si săptămâni la rând, călătorind între locurile de munca aflate departe de casă. Așadar, dacă îți place să călătorești și să fii în aer liber, atunci aceasta ar putea fi o muncă grozavă pentru tine.

Călătoria este de obicei asociată cu un activitatea de alpinist utilitar, dar depinde cu adevărat de ce fel de muncă veți face.

Bonusuri/salarizare

Salariile și bonusurile este depinde de mulți factori, inclusiv de compania la care lucrezi, regiunea țării, experiență, certificări și tipul de muncă pentru care ai fost angajat. Așa că rețineți că acestea sunt intervalul, estimările și practicile generale ale industriei, dar experiența dvs. poate varia.

Vă amintiți de programul de munca prelungit menționat anterior? Exista si un aspect pozitiv al acestui program de munca prelungit. Acesta consta in faptul că majoritatea angajatorilor oferă 1,5x salariu pentru ore suplimentare și unii chiar oferă 2x salariu pentru zilele de duminica duminică. Geografia joacă un rol imens în negocierea plății pentru munca depusa.

Spre exemplu in USA, pentru multe regiuni din țară , alpinistii primesc între 30 și 35 de dolari/ora, dar în zonele cu un cost de viață mult mai mare, precum New York sau Los Angeles, ar putea fi de două ori mai mare. Tehnologia de intretinere a turnurilor GSM (spre deosebire de lucrarile obisnuite de alpinism utilitar) poate fi platita între 10k și 15k $ pe an, în funcție de dificultatea lucrării. Patronii companiei, de intretinere a turnurilor GSM, au venituri de aproximativ 40 de milioane de dolari pe an, iar inginerii mecanici care realizează îmbunătățiri structurale și alte lucrări tehnice realizează venituri de peste 70 000 de dolari – 80 000 de dolari pe an. Acestea se petrec in USA, insa si in Uniunea Europeana profesia de alpinism utilitar este bine cotata, deorece este o munca desosebita.

Job-ul de alpinist utilitar include in mod obisnuit si asigurarea deplasarii la locul de munca precum si bonus-uri, in functie de compania la care vei lucra. De asemenea, alpinistii care călătoresc pentru slujbă obțin, de obicei, „diurna” pe care îl puteți considera un beneficiu. Alte companii plătesc pentru mese în fiecare zi, iar unii plătesc și pentru camerele de hotel, de cazare. Beneficiile sunt simple, majoritatea companiilor pot oferi si servicii medicale sa servicii stomatologice complete.

Dacă un anunt de angajare, nu afiseaza aceste informații, asigurați-vă și întrebați în interviu daca e. Într-o meserie care implică o mulțime de înălțimi, cu siguranță îți dorești si o asigurare!

Dacă simțiți că am omis informații importante cu privire la programul de lucru, despre plata sau beneficiile alpinistului utilitar, nu ezitați să împărtășiți câteva povești sau informații în comentarii. Știm că acesta este un subiect sensibil, deoarece pentru majoritatea alpinistilor este un consens general că salariile sunt mult prea mici pentru munca pe care o desfășoară – și sunt greu de învinuit pentru parerile lor. La urma urmei iși riscă viața la sute de metri în aer doar pentru a putea avea cu toții un semnal de apel bun.