Alpinism utilitar Cluj
0

Înălțimea trebuie respectată

Toți oamenii au fobii. Cineva se teme de insecte, altcineva se teme de spațiul întunecat sau închis, dar mulți oameni se tem de înălțimi.
Odată ajuns pe marginea unei stânci înalte sau pe acoperișul unei clădiri înalte, genunchii cedează involuntar și începe amețeala. Nu este nimic rușinos în acest sens, deoarece instinctul de conservare sugerează pericolul și ne avertizează în acest fel. La urma urmei, căderea de la înălțime este extrem de periculoasă.
În ciuda acestui fapt, vedem adesea specialiști care lucrează la o înălțime care este impresionanta chiar si privită de la sol.
Frânghiile, carabinele și calmul sunt atributele unui alpinist industrial. Mulți cred că alpiniștii nu se tem de înălțimi. Departe de adevar, doar cei iresponsabili sunt absolut neînfricați.

alpinism utilitar ClujUn alpinist industrial este capabil să învingă frica.
Profesionalismul, experiența și echipamentele speciale permit alpinistilor să reducă la minimum pericolul lucrărilor de alpinism. La urma urmei, nu trebuie să vă fie frică de înălțimi, insa acestea necesită respectate.
Alpinismul industrial este o specialitate relativ nouă. Deși înainte existau destule profesii legate lucrul la înălțime, doar acoperișurile erau mult mai mici.

Prin urmare, metoda alpinismului industrial, ca una dintre ramurile muncii la mare altitudine, este o profesie destul de nouă. Nașterea alpinismului industrial nu a avut loc pe blocurile zgârie-nori din orașele moderne. Chiar si inainte de existenta blocurilor zgarie-nori, era nevoie de întreținere la inaltime, țevi înalte, turnuri, echipamente industriale situate la înălțime etc. Aproape de alpinism sportiv – activitatea de curățare a pantelor montane de pietre periculoase, pentru a preveni alunecările de teren pe drumuri.

De-a lungul timpului, nevoia de alpinism industrial a apărut în mediul urban. Creșterea orașelor in inaltime a crescut si cererea de muncă la mare altitudine, iar profesia de alpinist industrial a devenit o necesitate zilnică. Principalele sarcini ale alpinistilor utilitari sunt spălarea fațadelor, instalarea de reclame exterioare, repararea fațadelor și multe altele. Este dificil să enumerăm întreaga listă de lucrări efectuate prin metoda alpinismului industrial, deoarece activitatea este destul de extinsă și se desfășoară constant în viața de zi cu zi, doar alpiniștii execută toate acestea la înălțime. O înălțime care necesită sa fie respectata.