Alpinism utilitar Cluj
0

Ce este alpinismul utilitar ? Pasiune sau profesie ?

Ce este alpinismul utilitar ?

METODA SIGURA DE LUCRU LA INALTIME

Sistemul de alpinism utilitar este o metoda sigura de lucru la inaltime, in cadrul careia corzile si echipamentele asociate sunt folosite pentru a obtine acces catre/ de la locul de munca, precum si sprijin in locul respectiv. Alpinismul utilitar este solutia recomandata pentru lucrari/interventii in locuri greu accesibile si periculoase, lucrul la inaltime fiind mai sigur in echipamentul complet de alpinist utilitar decat pe schela, pod rulant sau chiar macara, fara a exista riscul ca alpinistul sa sufere accidente.

Alpinism utilitar ClujCa metoda de lucru la inaltime, alpinismul utilitar presupune planificare, management, competenta si echipament corespunzator, fiecare aspect avand o importanta egala, depinzand unele de celelalte pentru existenta unui sistem sigur de lucru.

ALPINISTII UTILITARI AJUNG IN LOCURI RISCANTE SI GREU ACCESIBILE

Avantajul folosirii metodelor de alpinism utilitar consta in faptul ca alpinistii utilitari pot ajunge in locuri greu accesibile, exista o gama vasta de lucrari ce pot fi efectuate prin intermediul acestuia, echipamentul folosit se instaleaza/dezinstaleaza in scurt timp si nu necesita spatiu liber in punctul de lucru, care este necesar in cazul in care se folosesc schele sau alt tip de aparate mecanice de ridicat;

Prin optarea pentru alpinism utilitar operatorii pot ajunge in locatii dificile unde sa-si desfasoare activitatea, deseori cu impact minim asupra activitatilor care se desfasoara in apropiere, garantand un minimum de accidente, incidente si situatii periculoase, astfel incat exista un sistem sigur de lucru, fara ca proprietatea sau mediul sa fie in vreun fel afectate.

UNDE POATE FI FOLOSIT SERVICIUL DE ALPINISM UTILITAR

Alpinismul utilitar poate fi folosit in lucrari precum: reparatii, montaje, inspectii structuri si elemente de structura, curatare ferestre si fatade de sticla, montaj si intretinere plase de protective, consolidari maluri de pamant, montari ghirlande si decoratiuni luminoase, salvari animale, montari si demontari panouri publicitare, firme luminoase, bannere, montari antene, piloni, stalpi, inscriptionari, cladiri si structuri industrial, zugraveli, vopsiri si renovare fatade, inspectii foto si video in locuri greu accesibile, etc.

TEHNICA SI ECHIPAMENTUL FOLOSITE DE ALPINISTII UTILITARI

Alpinism utilitar ClujTehnica si echipamentul de lucru folosite de alpinistii utilitari presupun utilizarea a doua corzi legate in puncte independente: coarda de lucru care are datoria de a sustine greutatea lucratorului, fiind dotata cu echipament ce permite deplasarea in sensurile sus-jos si coarda de siguranta ce este folosita doar in cazuri de urgenta in cazul in care coarda de lucru se deterioreaza, coarda de siguranta fiind prevazuta cu un dispozitiv ce previne alunecarea in jos.

Alpinistii pot sa lucreze in conditii dificile din punct de vedere al spatiului de manevra in care instalarea unor schele ar fi chiar imposibila si datorita specificului lucrului in coarda, echipa poate sa-si ofere serviciile indiferent de inaltimea obiectivului. In alpinism utilitar costurile sunt mult mai scazute comparativ cu cele bazate pe folosirea schelelor metalice. Alte beneficii mai sunt si acela ca prin optarea pentru alpinism industrial utilitar nu se blocheaza caile de acces prin montarea schelelor, se garanteaza siguranta maxima a lucratorilor prin folosirea echipamentelor de protectie certificate, oferind solutii practice si sigure de rezolvare a problemelor indiferent de inaltime si conditii de acces.

Alpinismul utilitar, folosit in mod corect, cu doua corzi asigurate independent, este un mijloc de acces si lucru la inaltime mai sigur si mai rapid decat metodele de acces traditionale.