alpinism utilitar Cluj
0

Cum să devin alpinist utilitar ; experiență, antrenament (I)

CUM SĂ DEVIN ALPINIST UTILITAR : EXPERIENȚĂ, ANTRENAMENT (I)

În primul rând, trebuie să îți placă adrenalina înălțimilor, ceva care te satisface zi de zi. De asemenea, trebuie să își placă activitatea fizică solicitantă. Să fiți siguri ca cele două aspecte, adrenalina și activitatea fizică, la locul de muncă, nu vă creează propleme pe care nu le puteși depăși. Ați văzut fotografii ale unui alpinist suspendat în corzi deasupra unui turn de 100 de metri și v-ați întrebat „Cum pot deveni și eu un alpinist utilitar ?”. Atunci merită să încercați.

La întrebarea de mai sus vom încerca să răspundem in continuare, având in vedere experiența noastră la compania ALPINBIST – fiind alpinisti utilitari cu experiență de peste 10 ani în domeniu.

Iată, vă vom prezenta, in etape, un mic ghid util pentru a vă orienta, pas cu pas, cum anume puteți deveni un alpinist utilitar de top.

STUDII ȘI CALITĂȚI NECESARE

În mod obișnuit, studiile superioare nu reprezintă o cerință obligtorie pentru job-ul de alpinist utilitar. Doar in cazul in care a-ți efectua reparații care necesită cunostinte de inginerie mecanică sau electronică in cazul reparatiei turnurilor de telecomunicatii sau a altor constructii complexe.

Dacă nu aveți experiență în alpinism, atunci ce fel de calitati v-ar putea ajuta să urmați această profesie deosebită ? Experiența în construcții reprezintă un mare avantaj, mai ales dacă aceasta a implicat munca pe schelă sau lucrul la înălțimi. În mod similar, un avantaj il poate constitui lucrul la înălțimi la turbinele eoliene, constructii navale sau structuri electrice (stalpi, retele electrice etc.). Toate acestea ar arată extrem de bine în CV-ul tău, ca viitor alpinist utilitar. Unor companii și recrutori le place să vadă daca aveți și experiența militară in CV. Acestea aspecte arată că poți avea angajamentul și capacitatea de a munci din greu, demonstreazăă și calități de lucru în echipă și de conducere. Toate acestea sunt importante pentru un candidat la profesia de alpinist utilitar.

CV-ul și experiența necesară pentru angajare depind foarte mult de cerintele pe care le are compania de la tine. Multe companii nici nu se deranjează să angajeze alpinisti care nu au experiență. Altele însă, preferă să angajeze persoane fără experiență, deoarece își doresc să îi califice pentru activitățile lor, pentru diverse sarcini legate de locul de muncă. Un debutant în domeniu poate fi instruit special cu privire la modul în care acea companie preferă îndeplinirea diferitelor sarcini de muncă. Deși pot exista modalități standard de a finaliza o lucrare, nu sunt două companii sau alpiniști care să o facă strict în același mod.

INSTRUIRE ȘI CERTIFICĂRI

Deloc surprinzător, pregătirea și certificările sunt unele dintre cele mai cruciale aspecte pentru a deveni alpinist utilitar. Trebuie să știi cum să folosești în mod corespunzător echipamentul de siguranță și ce anume să faci în caz de urgență poate face diferența dintre viață și accidente, sau cel puțin pentru a preveni accidentele și pierderile potențiale ale companiei. Obținerea certificărilor înainte de a fi angajat este un pas excelent pe care îl poți face, deoarece arată inițiativă și un angajamentul de a lucra în această industrie a alpinismului utilitar.

„Principalul lucru de știut este că angajatorul este cel care oferă instruire. Chiar dacă sunteți deja instruiți, de obicei, trebuie să vă pregătiți ”.

ECHIPAMENTUL ȘI DOTĂRILE PENTRU ALPINISMUL UTILITAR

Reglementările privind normele de securitate și sănătate în muncă impun angajatorilor să vă furnizeze toate echipamentele de siguranță, cunoscute și sub denumirea de echipamente de protecție personală sau PPE. Aceast echipament include hamuri de siguranță, curele, cască și funii pentru urcarea în siguranță la înălțime. De obicei, compania oferă instrumentele cele mai bune pentru a fi utilizate în timpul executării lucrărilor. În conformitate cu unele mărturii anecdotice de la alpinisti, multe tipuri de subcontractori mai mici cer să aveți propriile echpamente. Nu este insă un lucru negativ dacă urmărești să ai proprile echipamente și certificări înainte de angajare. Acest fapt arată un angajament față de acest domeniu ca profesie aleasă, chiar dacă angajatorul îți va oferi toate echipamentele și dotările necesare.

Aceasta sunt doar primii pași despre : “Cum anume pot deveni un alpinist industrial ?. În următorul articol, săptămâna viitoare, o să prezentăm programul de lucru, beneficii muncii tale, unde să cauți locuri de muncă și cum să te prezinți ca fiind cel mai bun candidat posibil.

Dacă credeți că am pierdut ceva în discuția despre educație, experiență, instruire și echipament pentru alpinisti utilitari, spuneți-ne în comentarii!